Danny Scheepers

Danny Scheepers

Mijn naam is Danny Scheepers, Ik heb mijn bachelor of Mechatronics behaald in 2012 aan de Avans Hogeschool te Breda. Zo is de naam DaMecha ontstaan: Da(nny)Mecha(tronica). Aan het einde van mijn studie ben ik begonnen bij ALE-Heavylift, op de afdeling Research & Development.

De control system engineers binnen ALE hebben grote stappen gemaakt in het specialistische zware transport. In mijn laatste jaren heb ik door mogen groeien naar senior positie. In deze positie had ik midden management verantwoordelijkheden: het coördineren en beheren van ontwikkelings- en innovatieprojecten. Kernactiviteiten waren hierbij: creëren van vereisten en functionele ontwerpdocumenten, hydraulica controls, instrumentatie en realisatie van software. Uiteindelijk de in bedrijfstelling en technische ondersteuning op locatie.

In de afgelopen zes jaar vloog ik over de hele wereld. Ik was betrokken bij meer dan 30 projecten in 13 landen en 16 wereldsteden. Van: Oceanië, Azië, het Midden-Oosten, Europa, Afrika en Zuid-Amerika.

Na zes jaar heb ik de overstap gemaakt naar het zelfstandig ondernemen. Mijn doel: mijn kennis en ervaring te delen om samen tot een kwalitatief goed geautomatiseerd product te komen.

Kennis is in dit tijdperk relatief geworden. Alles is bijna op het internet te vinden. De uitdaging is echter: hoe pas je de kennis toe zodat je de toegevoegde waarde bent voor de klant. De volgende kernfactoren zijn hierbij belangrijk voor DaMecha: eerlijkheid, openheid, doorzettingsvermogen, assertiviteit en kwaliteit.